Sevärdheter i Sverige

Om du skulle ha en gäst från utlandet under en veckas tid i Sverige, vad hade ni gjort? Sveriges natur är fantastisk, men vi har också gott om spännande sevärdheter i våra städer. Byggnader, museer, restauranger och så vidare. Här är 10 tips på sevärdheter i Sverige som du inte vill missa, med eller utan gäst från utlandet.

1. Höga kusten

Höga kusten är naturområdet i Ångermanland som känns som ett drömlandskap. Här finns det vandringsleder som tar er ut i naturen. Skog, berghällar och vatten får dig att tänka på klassiska svenska sagor.

2. Ishotellet i Jukkasjärvi

Många turister drömmer om norra Sverige där de föreställer sig att det är mycket kallt och isbjörnar går omkring fritt på gator och torg. En natt eller två på ishotellet i Jukkasjärvi blir en hit. Att bo i ett rum gjort av is och dricka drinkar i isglas är något helt fantastiskt.

3. Norrsken

Om ni ändå har tagit er norrut så ska ni också se till att se norrskenet i Abisko. Det här är ett naturfenomen som är minst sagt mäktigt. Norrsken är en unik upplevelse som Sverige kan bjuda på!

4. Vikingar i Birka

Sverige förknippas ju en hel del med vikingar. I Birka så finns spåren kvar. Här kan ni testa att åka vikingabåt och under sommaren så hålls det marknader med hantverk som tar er tillbaka till vikingatiden. Birka ordnar också med vikingaslag som skådespel.

5. Gamla Stan

Får inte missas! Hitta gränden som är så smal att man kan undra hur den ens har kommit till. Besök slottet och njut av att gå på kullerstensgator som är urgamla. I Gamla Stan så kan du också ordna med spökrunda!

6. Skansen

I Stockholm så är det också spännande att gå till Skansen. Där finns det allt från spännande djur till stugor från olika delar av Sverige. Museet har också traditionell svensk mat och godis att testa. Det här är en upplevelse för hela familjen!

7. Slott

Det finns flera slott att besöka. Förutom Stockholms slott så kan Gripsholm rekommenderas. Gripsholm ligger heller inte så långt från Kolmården som är en väldigt fin djurpark för hela familjen. Kalmar slott är också ett spännande slott att upptäcka.

8. Liseberg i Göteborg

En väldigt populär nöjespark är Liseberg som ligger i Göteborg. Parken har inte bara roliga karuseller för olika åldrar. Här kan det också bjudas på underhållning i form av musik och teater. Ta reda på vad som händer just nu i detta tivoli för att boka in rätt dag för besök.

9. Öresundsbron

Det här byggverket är riktigt vackert och det kopplar samman Sverige med Danmark. Alldeles utanför Malmö så finns det en utkiksplats där det går att stå och blicka ut över bron. Detta kan kombineras med ett besök på Ribersborgs kallbadhus där det även finns ett trevligt fik att ladda batterierna på.

10. BO01 och Turning Torso

Från Ribersborg så är det gångväg till BO01-området där det höga Turning Torso huset finns. Här finns det också restauranger. En varm sommardag så är det många som väljer att svalka sig i vattnet från en hoppvänlig brygga.