Hyra bil – tips & inspiration

Det ska vara smidigt och enkelt att kunna ta sig från punkt A till punkt B, oavsett om du är hemma, på semester eller på affärsresa. Att hyra bil är idag ett vanligt förekommande runt om i hela världen. Med en hyrbil kan du ta dig till olika utflykter under semestern, åka och handla snabbt och smidigt eller ta bilen mellan tighta jobbmöten. Idag finns det hyrbilar världen över för alla sorts behov!

Läs mer

Hyra bil i Sverige

Det finns idag flera bilfirmor runt om i Sverige. Nedan listar vi populära bilfirmor i Sverige där du kan ta del av bilar för alla dina behov.

Mabi biluthyrning

Mabi biluthyrning bedriver idag biluthyrning i fler än 100 orter runt om i Sverige till konkurrenskraftiga priser. Bilkoncernen är ett av Sveriges största enskilda uthyrningsföretag som fokuserar på kvalitet, säkerhet, tillgänglighet och service. Har du några särskilda kriterier som din bil ska uppfylla samarbetar du och Mabi för att hitta den bästa lösningen för dig.

Bilhallen i Mjölby

Bilhallen i Mjölby är anslutna till AVIS och BUDGET och kan erbjuda hyrbil i kranstäder till Mjölby. Här kan du hitta allt från små bilar till en minibuss för upp till 9 personer, både för privat och företagsbruk. Här kan även du som är i behov av ersättningsbil vid försäkringsskada ta del av en bil då Bilhallen har avtal med flera försäkringsbolag.

Rentalcars

Förbinder dig till de största märkena inom biluthyrning. Gratis avbokning på de flesta bokningarna.

Hertz

Målmedveten bilfirma med kvalitet och miljö i fokus.

Vad kostar det att hyra bil?

Det är olika faktorer som spelar in när det kommer till vad en hyrbil har för kostnad. Allt från vilken sorts bil du väljer till hur länge du ska ha den. Idag kan du hitta bilfirmor som erbjuder hyrbilar för 589 kronor dygnet, bilfirmor som tar betalt per timme och bilfirmor som tar betalt beroende på hur långt du åker. Nedan ser du en lista på vad en personbil kostar i snitt i Sverige.

Bilgrupp Dygn: inkl 100 km Dygn: Extra km Dygn: Inkl. fria mil Veckoslut*
Internetbil 329:- 2:10 399:- -
Liten 499:- 2:20 589:- 1178:-
Ekonomi 579:- 2:50 689:- 1378:-
Ekonomi kombi 639:- 2:90 769:- 1538:-
Komfort kombi** 769:- 2:90 889:- 1778:-
Stor kombi** 829:- 3:20 969:- 1938:-
Premium stor*** 1049:- 4:20 1239:- 2478:-
Minibuss 1159:- 5:30 1469:- 3526:-

Hur gammal måste man vara för att hyra bil?

Minimumålder för att hyra bil varierar mellan olika bilfirmor samt i det land där du tänkt hyra bil i. I Sverige är det dock normalt att du med 18 års ålder och giltigt körkort kan få hyra de enklaste bilarna. Du bör dock räkna med en högre avgift och självrisk om du som hyr bilen är under 25 år.

Hyra bil till företag

Att hyra bil är ett flexibelt och effektivt sätt att tillgodose personals transportbehov. Oavsett om det är korta endagshyror eller under längre perioder. På mabi.se kan du läsa mer om hyrbilar för företag, och där också boka skräddarsydda lösningar för dina medarbetare.

Vanliga frågor som är bra att hålla koll på när du ska hyra bil

  • Vilken försäkring ingår?
  • Hur stor är självrisken?
  • Får jag köra bilen i ett annat land?
  • Vad händer vid olyckor?
  • Vad blir kostnaden om jag förlänger uthyrningsperioden?
  • Vilken åldersgräns behöver det vara på föraren?
  • Hur långt får hyrbilen köra?