Hyra minibuss

Är ni ett stort gäng eller familj som enkelt och bekvämt vill resa ihop är en minibuss ett bra alternativ. Finns i stor variation av storlekar – allt från 7 passagerare till 19 och har ofta generösa bagageutrymmen. Om du väljer att hyra en minibuss kan ni resa i er egen takt, stanna till där ni vill för att sedan lämna tillbaka den.

Läs mer

Hyra minibuss i Sverige

Det finns flera bra bilfirmor runt omkring i Sverige som du kan kika hos när du ska hyra en minibuss. Här har vi listat några av de absolut populäraste som erbjuder ett stort sortiment av mindre buss.

Westin Buss

Westin Buss erbjuder ett brett utbud för dig som vill boka minibuss, perfekt för familjesemestrar, utflykter med vänner eller gruppresor för ditt företag. De har småbussar att hyra för upp till 16 personer. Med professionella chaufförer garanteras en smidig och trevlig upplevelse. De erbjuder moderna fordon, konkurrenskraftiga priser och flexibla bokningsalternativ.

 • Effektivt planeringssystem som kan förhindra långa framkörningar.
 • Erbjuder dig att boka bussar med plats för 16 till 57 passagerare.
 • Alla bussresor inom Sverige erbjuder gratis Wi-Fi.
Boka här!

MABI Biluthyrning

Ett av Sveriges ledande biluthyrningsföretag som erbjuder en bred variation av fordon för alla behov, inklusive mindre bussar. Det finns ett stort utbud med ett flertal modeller tillgängliga, vilket ger dig möjlighet att välja fritt. Att hyra minibuss genom Mabi är ett utmärkt alternativ för större grupper som familjer, kompisgäng eller kollegor som planerar att resa tillsammans.

 • Boka enkelt online med möjlighet att hyra på över 100 orter.
 • Prisvärda alternativ, utan dolda avgifter.
 • Flera 9-sitsiga minibussar som Ford Transit och Peugeot e-Traveller.
Boka här!

OKQ8

OKQ8 gör det enkelt att hyra med servicestationer runt om i hela Sverige. Du kan hämta och lämna där det passar bäst, behöver inte vara i samma stad, detta ger ökad flexibilitet. Boka på hemsidan och få en tydlig bild över vad som finns tillgängligt. De tillhandahåller modeller från 7 till 15 personer. De erbjuder även tillgång till flera försäkringsoptioner för en trygg resa.

 • Hög standard på fordon, moderna och kontrollerade före uthyrning.
 • Omfattade försäkringar, med flera möjliga tillval.
 • Tillgänglig kundservice och bra support vid eventuella frågor.
Boka här!

Avis

Brett urval som passar för flera olika typer av resor och utmärkt kundservice garanterar Avis en problemfri upplevelse vid minibussuthyrning. Du hyr utan dolda avgifter och med flexibel avbokningspolicy vilket ger trygghet för kunderna. Med Avis Preferred kan kunder dessutom få ännu snabbare service och andra bra förmåner som 1+% på bokningar året runt.

 • Avboka utan avgifter, vid avbokning minst 24h innan upphämtning.
 • Möjligheten att teckna omfattande självriskreducering.
 • Finns lojalitetsprogram, ger förmåner och extra hjälp.
Boka här!

Centauro

Centauro erbjuder ett brett och attraktivt urval av fordon för större grupper, inklusive rymliga 8- och 9-sitsiga samt 6- och 7-sitsiga familjebussar. Deras fordon är stora nog att även hantera bagage trots full passagerarbelastning. De strävar alltid efter att erbjuda konkurrenskraftigt låga priser samtidigt som de fortfarande håller hög kvalitet på alla sina tjänster. Moderna nyckellösningar med app.

 • Hämta ut bilen med SmartKey, du låser upp bilen med din mobil.
 • Har ett brett utbud av fordon som erbjuder hög komfort.
 • Enkel uthyrningsprocess, du kan skapa hyresavtal online med bank-id.
Boka här!

Circle K

Circle K strävar efter att göra sin uthyrning och bokning så smidig som möjligt genom att erbjuda användarvänliga bokningsalternativ både online och i butik. De erbjuder elminibussar som räcker upp till 330 km på en laddning. Upphämtning sker vid Circle K-stationer som ligger längs med större vägar och i närheten av städer. Detta gör det enkelt att hämta och lämna ditt hyrda fordon.

 • Billigare att ladda med el än att tanka upp med diesel.
 • Har ett bra bokningssystem och lån erfarenhet av biluthyrning.
 • Hög tillgänglighet och lättåtkomliga hämtningsställen över hela landet.
Boka här!

Hur gammal måste man vara för att hyra?

På de flesta biluthyrningsställen måste du vara minst 20 år för att få hyra. Det finns de som hyr ut om du är 19 år och haft ditt körkort i minst ett år och de som hyr ut till personer över 24 som haft sitt körkort i minst 2 år. Det är olika från varje firma, så du måste alltid kolla upp vad som gäller där du tänkt hyra.

Vad kostar det?

En grov uppskattning av priset är mellan 600 och 2000 kr per dag. Vad kostnaderna blir beror på flera olika omständigheter som hyrbilsföretag, vilken typ av minibuss du behöver, hur länge du ska hyra, vilken säsong, om du behöver hyra en bilbarnstol och såklart efterfrågan.

Exempelpriser från olika bilföretag

 • MABI: En 9-sitsig kostar från 795 kr per dag.
 • Westin Buss: En 8-sitsig minibuss kostar från 850 kr per dag.
 • Circle K Biluthyrning: En 7-sitsig kostar från 695 kr per dag.
 • OKQ8 Biluthyrning: En 9-sitsig kostar från 995 kr per dag.

Tips för att komma ned i pris är att vara ute i god tid – speciellt under högsäsong. Kolla upp att det inte finns dolda avgifter för exempelvis GPS eller obligatorisk försäkring. Ett tips är att kolla vad om ingår i hemförsäkringen. Leta efter olika rabatter eller erbjudanden om du vet att du har behov av att hyra.

Bra att tänka på när du hyr minibuss

Det finns några saker du själv kan göra när du använder dig av hyrtjänster för att du ska känna dig trygg. Idag existerar inget konsumentskydd att hänvisa till om du skulle få problem, läs mer på Hallå konsument.

Inspektera fordonet

Innan du skriver på ett avtal och kör iväg är det en bra idé att inspektera minibussen, gärna tillsammans med en anställd på företaget du hyr av. Om du upptäcker eventuella skador, invändigt eller utvändigt, be att få de antecknade i någon form. Du kan även fota och filma med din telefon så vet du att det finns dokumenterat.

Försäkring

Vad som händer om fordonet skadas beror på skadornas omfattning och hur de uppkom, det är uthyrarens försäkring och deras självrisk som gäller. Är du ansvarig för skadorna kan du bli skyldig att ersätta uthyrare för deras merkostnader, kolla därför upp vad de har för försäkringsalternativ vid bokning.

För att minska självrisken

I Europa ingår ofta tre grundläggande försäkringar - skadeskydd, stöldskydd och tredjepartskydd, däremot varierar är självrisken. I många kreditkort ingår tilläggsförsäkringar, kontrollera vad du har innan du tecknar en genom biluthyrningsföretag, så du inte betalar för dubbla försäkringar.

Deposition

Oavsett försäkring är det normala att uthyrningsfirman reserverar ett belopp på ditt betalkort under tiden du disponerar fordonet. Undersök hur högt beloppet är och dubbelkolla sen att det är samma belopp som står angivet i avtalet som har reserverats på kortet.