Jobba i Norge

Att jobba i Norge förknippar de flesta med högre lön. Det är därför mycket populärt att svenskar söker sig dit för ett heltids eller säsongs-jobb. Norge är dessutom ett land som har hyfsat likt levnadssätt som vi har här i Sverige, och det korta avståndet gör att det inte känns lika omständligt att åka hem. Det finns mängder av olika jobb för dig som är sugen på att börja jobba i Norge. Här ger vi dig tips på jobbsajter och vilka fördelar du kommer gynnas av.

Läs mer

Jobb Norge – Sök jobb här

Att söka jobb i Norge är inte svårt och det finns flera tjänster ute inom olika yrkesgrupper. Oavsett om du redan bestämt dig eller känner dig lite tveksam, så kan det vara en bra idé att få en överblick över arbetsmarknaden.

Jobbnorge.se

För dig som går i tankarna om att jobba i Norge vill vi tipsa om Jobbnorge.se, där du kan söka bland mängder av lediga jobb. Norge erbjuder tjänster inom olika branscher, allt från sjukvård, turism och handel, till lager och mekanikerjobb. Vem som helst oavsett bakgrund och utbildning kan alltså börja jobba i Norge. Beroende på vilket typ av jobb du är intresserad av, så krävs olika utbildningsbakgrunder. Du kan även välja att söka bland heltid eller deltidsjobb. En av fördelarna med Norge är att de har ett stort behov av extrajobbare under vissa perioder, därav en stark anledning till att många svenskar väljer ett säsongsarbete där. På sidan kan du också läsa viktig information om varje jobb som lön och krav. Du kan också få tips på andra liknande yrken – Allt du behöver för att söka ett Norge-jobb!

Ledigajobb.se

En annan bra sida för dig som vill jobba i Norge är Ledigajobb.se. Det är en sida som samlar alla Norge-jobb inom alla olika branscher. Den största fördelen med denna sida är att du enkelt kan välja bland olika yrken. Du kan även spara de jobb som verkar intressanta att söka i framtiden. Ytterligare en fördel är att du som ny i arbetslivet kan söka bland jobb i Norge utan utbildning. Beroende på om du vill säsongsjobba eller inte, kan du filtrera på heltid eller deltidsjobb. För dig som känner sig lite nervös inför att söka jobb kan du på denna sida få karriärtips och hjälp med hur du kan skriva ett professionellt CV och personligt brev. Vad väntar du på? Sök jobb i Norge nu på direkten!

6 fördelar med att jobba i Norge

Anledningen till att Norge är ett sådant populärt land att arbeta i, är för att de finns flera fördelar. Det är inte bara den högre lönen och det ständiga behovet av feriejobbare som kan locka. Här nedan kan du läsa om vilka fler fördelar som finns.

1

Högre löner

Vad är de första som dyker upp i ditt huvud när du tänker på jobb i Norge? De allra flesta skulle nog svara den höga lönen på den frågan. Sanningen är att de genomsnittliga lönerna i Norge är uppemot 50% högre än de vi har i Sverige. I Norge betalar man dessutom mindre skatt under det första arbetande året. Många väljer därför att säsongsjobba i Norge för att lyckas spara ihop till ett högre kapital.

2

Kortare arbetsdagar

I Norge ser arbetsdagarna lite annorlunda ut i jämförelse med hur vi har det i Sverige. Norrmän äter t.ex. inte en lika omfattande lunch som oss och har därför en kortare lunchrast, som sedan bidrar till att de slutar tidigare. Norge ligger faktiskt på andraplats bland de länder i världen som arbetar minst, då deras genomsnittliga arbetsvecka ligger på 33 timmar.

3

Enklare att hitta boende

En av de mer praktiska fördelarna med att jobba i Norge är att det är hyfsat enkelt att få tag på ett boende. I de populära jobbstäderna Oslo och Bergen finns ett stort utbud av egna boenden, men också i form av kollektiv. Du kan också vanligt att hyra ett rum i en lägenhet eller ett hus. Att enkelt kunna hitta ett boende i Norge är en stor fördel som skapar en trygghet inför ditt arbetsliv.

4

Populärt med feriejobb

Norge har alltid ett stort behov av feriejobb och olika säsongsjobb. Du har säkert hört att många svenskar väljer att åka och rensa fisk i Norge över en sommar. Det är ett typiskt feriejobb i Norge där du tjänar mycket pengar. Nu för tiden finns även feriejobb inom många andra branscher som inom restaurang och sjukvård. Ett feriejobb i Norge är perfekt för dig som vill tjäna snabba och mycket pengar under en kortare period.

5

Mycket att se & uppleva

Något som utmärker Norge som land är deras vackra och skiftande natur. Du får möjlighet att uppleva allt från skogar och höga berg, till fjordar och mysiga fiskebyar. Du bör också passa på att åka skidor, uppleva storstadslivet i Oslo och ett besök i Lofoten. Som du ser finns mängder av saker och platser att uppleva i Norge som du annars inte hade besökt.

6

Språket

Det norska språket kan skilja sig mycket beroende på vart i landet du jobbar. Fördelen med språket är att de är hyfsat likt svenska och att många norrmän förstår oss. Skulle du vilja eller behöva lära dig norska så är det inte så svårt eftersom det är så pass likt svenska. Om det uppstår kommunikationsbrister är engelska alltid gångbart, då de precis som oss lär sig det i skolorna.