Jobba i Spanien

Älskar du den spanska kulturen, det varma klimatet och den dagliga siestan? Då borde du börja jobba i Spanien. Det är vanligt att vi svenskar söker jobb i Spanien, både som sommar/säsongsjobb och som permanenta heltidsjobb. Många stora företag i Spanien har brist på arbetskraft och därför kan du som kvalificerad inom ett visst yrke göra stor karriär. Gemenskapen bland svenskar i Spanien är stor då många ungdomar och vuxna bor och jobbar där.

Läs mer

Hitta spanienjobb här

Spanienjobb finns det gott om, oavsett vilket typ av jobb du vill ha, din ålder och din erfarenhet. Vi vill hjälpa dig i denna process och har därför tagit fram två populära jobbsajter. Längre ner kan du även läsa mer om vilka fördelar som finns med att jobba i Spanien.

Spanienjobb.se

Vill du börja jobba i Spanien och vill veta mer om vilka jobb som finns ute? Spanienjobb.se är en sida som samlar lediga jobb i Spanien. Du kan söka bland hundratals lediga jobb och filtrera på yrke, företag, och stad. Hittar du ett jobb som du gillar kan du dessutom spara det så att du inte tappar bort det. Du kan dessutom se när annonser publicerades och när sista ansökningsdag är – Allt för att du inte ska missa ditt drömjobb. Ett spanienjobb passar dig som uppskattar varmare klimat, mindre stress och en siesta mitt på dagen. Du kan hitta jobb inom alla olika branscher och för dig som inte vill jobba heltid finns även deltidsjobb att söka. Vi rekommenderar denna sida för dig som snabbt och enkelt vill hitta jobb i Spanien!

Ledigajobb.se

En annan sida som vi rekommenderar för dig som vill jobba i Spanien är Ledigajobb.se. Där kan du söka bland populära jobb i Spanien inom restaurang, sjukvård, kontor och mängder av andra branscher. Det kan kännas svårt och läskigt att ta det stora klivet till att jobba utomlands. Spanien är ett land där arbetsmiljön överlag är mindre stressad och vänlig i jämförelse med Sverige. Har du en speciell kompetens inom ett specifikt yrke finns även stor chans till att göra karriär. För att lyckas få ditt drömjobb i Spanien kan du på denna sida även få tips på hur du skriver ett bra CV och hur du på bästa sätt förbereder sig för en intervju. Beroende på ambition och erfarenhet kan du även söka heltid och deltidsjobb, sommarjobb och ideella eller statliga jobb. Lycka till!

6 fördelar med att jobba i Spanien

Förutom det härliga klimatet Spanien mest är förknippat med, så finns andra fördelaktiga saker med att jobba i Spanien. Bättre och lugnare arbetsklimat och en härlig gemenskap med andra svenskar i landet kan göra att du trivs riktigt bra med att jobba i detta land.

1

Det spanska klimatet

Medelhavsklimatet i Spanien bjuder på varma somrar och milda vintrar. Är du en person som ständigt är trött på Sveriges splittrade och tråkiga väder så kommer du garanterat att trivas med att jobba i Spanien. Du får även chansen att upptäcka vacker natur i form av bergskedjor, naturområden och fina stränder. Det finns dessutom mänger av sevärdheter i Spanien du inte får missa!

2

Gemenskap med andra svenskar

Spanien är ett mycket populärt land för oss svenskar att bo och jobba i. Det finns ingen risk att du kommer känna dig ensam, då det bor ca 90 000 svenskar i Spanien. Detta gör att du enkelt kan lära känna andra med samma språk och intressen, kanske jobbar det till och med en svensk person på det jobb du vill söka? Det finns även en stor Facebook-grupp där ni svenskar i Spanien kan kommunicera.

3

Snabb & bra sjukvård

Något som Spanien sticker ut med är att deras sjukvård räknas som en av de bästa i världen. Du slipper långa köer och väntetider, dessutom är Spanien precis som Sverige med i EU. Tillgång till en svensk läkare eller tolk när du besöker ett sjukhus är också något som de enkelt hjälper dig med. I vissa städer finns dessutom svenska läkarmottagningar, du kan alltså alltid känna dig säker!

4

Bra arbetsmiljö

Överlag ses spanjorer som väldigt familjära, lojala och hjälpsamma. Detta gäller även på arbetsplatser där arbetsklimatet oftast har en bra atmosfär. I jämförelse med oss i Sverige så är inte heller spanjorer lika stressade, vilket också bidrar till ett bättre arbetsklimat. Kan du dessutom till viss del prata spanska och visar respekt för spanjorernas traditioner och vanor, så kommer du utan tvekan att känna dig välkommen och behövd!

5

Siestan

Är det något som vi alla förknippar med Spanien och deras levnadssätt så är det siestan. Det är en viktig del av befolkningens traditioner och vardag, och detta gäller även på de flesta företagen. Arbetstiderna på kontor, butiker och andra företag kan se olika ut, men vanligtvis sker siestan mellan 14–17 varje dag. Det förs dock en diskussion om siestan ska slopas eller behållas i framtiden.

6

Lägre levnadskostnader

En annan fördel som du gynnas av när du jobbar i Spanien är levnadskostnaderna. I jämförelse med andra länder så är Spanien ett av de land i Europa som har allra lägst levnadskostnader. Det är mycket billigare bo, äta ute på restaurang, dricka öl, gå på bio och andra saker. Din månadslön kommer då kännas högre och du kan dessutom unna dig trevliga aktiviteter under din ledighet!