Sevärdheter i Europa

Är det dags att upptäcka Europa? Europa är fyllt av vackra länder, stränder, städer, restauranger och kultur! Allt finns i Europa. Vi listar här våra bästa tips på sevärdheter i Europa som ni inte får missa.

Läs mer

8 sevärdheter i Europa

Våra 8 bästa tips för sevärdheter i Europa!

Neuschwanstein slottet

Detta sagolika slott byggdes på 1800-talet av Ludvig II i Tyskland. Slottet ligger på en hög höjd vilket ger vackra utsikter. För att få gå in i slottet behöver ni boka en guidad tur.

Klicka in på slottets hemsida för att läsa mer och boka ert besök – Neuschwanstein.se

Mont st Michel

I Frankrike ligger detta vackra kloster precis vid havet. Klostret är omringat av gator och affärer. Klostret byggdes till en början så det endast skulle vara tillgängligt när det var lågvatten.

På klostrets hemsida kan ni läsa mer – ot-montsaintmochel.com

Örnnästet

Denna historiska byggnad fick Hitler i present när han fyllde femtio. Byggnaden ligger på 1800 meters höjd och nära gränsen till Österrike. Ett perfekt resmål för historieintresserade personer.

Läs mer om denna spännande byggnad på deras hemsida – Kehlsteinhaus.de

Sagrada Família

Denna vackra byggnad påbörjades 1882 och är fortfarande inte färdigställd. Byggnaden är lika spektakulär utanpå som inomhus. Upptäck nya detaljer vart ni än kollar. Värt ett besök.

Besök Sagrada Famílias hemsida – Sagradafamilia.org

Széchenyi Spa

Detta enorma bad i Budapest är ett av Europas allra största. Det finns 15 pooler inomhus och 3 större pooler utomhus. Ett härligt och svalkande turistmål under sommaren.

Läs mer om badet på deras hemsida - Szechenyispabaths.com

Parthenon

Detta historiska tempel i Aten byggdes mellan 433 f.Kr. och 447 f.Kr. Denna historiska plats förtjänar verkligen ett besök om ni semestrar i Aten.

Läs mer om Parthenon på – Visitgreece.en

Trolltunga

Man behöver inte åka långt för att uppleva nya spännande miljöer. I Norge finns det spektakulära stenformationen Trolltunga. Runt om finns flera perfekta vandringsleder.

Läs om Trolltunga på – Visitnorway.se

Lutande tornet i Pisa

Detta fristående klocktorn är ett populärt turistmål. Byggandet av tornet påbörjades 1173 och avslutades på 1300-talet.

Kanske ska ni semestra i Sverige? Läs då våra tips på sevärdheter runt om i hela Sverige.