DELA

Ubåtssafari på Teneriffa är för den som tröttnar på att vara ovanför vattenytan. På Kanarieöarna finns chans att följa med ner till 30 meter under vattenytan och uppleva livet i havet på riktigt.

Ubåtssafari-2

Vi i hamnen i San Miguel. Vädret är varmt och behagligt. Stranden lockar, men idag ska vi ner under vattnet, men utan att bli blöta.

För alla som bokar en plats på utbåtssafarit ingår fri busstransport från hotellet och tillbaka. När bussen når hamnen i San Miguel bjuds det på en förfriskning, innan det är dags att kliva ombord på ubåten.

Hamnen i San Miguel
Hamnen i San Miguel

Hela arrangemanget är komfortabelt rakt igenom. Vem som helst kan utan problem följa med på ett ”dyk”. Det finns ingen undre eller övre ålder. Möjligtvis kan den som har klaustrofobi tycka det är obehagligt nere i ubåten.

Med tanke på priset för utflykten som företaget tar ut, är det nog smart att inkludera så många som möjligt. Kostnaden är 45-55 euro för en vuxen om man bokar via webben.

Ubåtssafari-3

Ubåten anländer till hamnen. Det är dags att kliva ombord. Det görs via en trappa. Sedan är det bara att ta plats.

Ubåtssafari-4

I ubåten är det komfortabelt. Vid varje plats finns en display som visar djup, avstånd till botten, vattentemperatur och dyktid. Snyggt!

Ubåtssafari-9

Ubåten lämnar hamnen och snart får vi sällskap av dykare som ska se till att man får se lite av livet i havet. Företaget bakom ubåtssafarit har arbetat med att skapa en naturlig miljö för stingrockor i närheten av hamnen.

Ubåtssafari-6

Ubåtarna som används är byggda i Finland till en kostnad av 3 miljoner euro per styck. 48 personer får plats och de klarar att dyka till 60 meters djup.

Ubåtssafari-5

Dyket pågår under cirka 30 minuter och utöver rockor bör man få se olika fiskar, däribland barracudor.

Ubåtssafari-7

Har man råd och tid, så är detta ett nöje som helt klart rekommenderas.

Ubåtssafari-8

Tack för denna gång!