Hem Trafik Dubbdäck i Tyskland är tillåtet

Dubbdäck i Tyskland är tillåtet

DELA

Dubbdäck i Tyskland är tillåtet. Tror du att du läste fel?

(Inaktuellt inlägg, se uppdatering för 2016 nedan) Nejdå, du läste rätt. Åtminstone när det gäller shopping. Nu slipper många svenskar byta däck för att köra bil till bordershoppen i Tyskland efter ett infört undantag.

För att höja gränshandelns konkurrenskraft slopade man dubbdäcksförbudet på en kortare sträcka om cirka 500 meter, vilket är avståndet från färjeläget i Puttgarden till bordershopen.

Lagändringen gällde från och med 1:a november 2013 för alla som anländer med Scandlines färjor. Se sträckan på kartan nedanför.

Uppdatering 2016-10-06: Undantaget gäller inte längre. Totalt dubbdäcksförbud råder återigen i hela Tyskland och inga undantag finns. http://www.puttgarden.bordershoppa.se/Planlaeg-turen/FAQ

4 KOMMENTARER

  1. Hej
    Läste om dubbdäck i puttgarden så är det fortfarande ok att köra med dubbdäck endast fr Rödby till border shop i Puttgarden
    Mvh anna

    • Siffran jag läst mig till är 50 euro. Tyskland har generellt sätt ganska låga belopp för trafikförseelser. Det som är värre än bötesbeloppet, kan vara att stå med en tång och dra ut dubbarna på vägrenen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here