DELA

Danska motorvägar har länge plågats av en serie fasansfulla attentat mot bilister på motorvägen. En person har hittills dött, men ingen har gripits förrän nu.

Hittills i år har åtminstone 9 allvarligare incidenter inträffat där tunga föremål slängts ner på motorvägar från motorvägsbroar. Det har handlat om betongblock, stora stenar och grenar som inneburit livsfara för de som färdas på motorvägen.

Platser där attentat mot motorvägar skett sedan augusti

En familj slås i spillror

Det mest uppmärksammade fallet inträffade i augusti. En tysk familj hade varit på semester i Sverige och kör hem igen via Odense. Plötsligt slänger någon ner ett 30 kilo tungt betongblock som träffar kvinnan som kör bilen. Hon avlider och mannen i bilen skadas svårt. I baksätet satt parets 5-årige son, som lyckligtvis undkommer oskadd. Ingen har hittills gripits för det vedervärdiga dådet och polisen har en pågående utredning gällande mord.

Mordet startade en trend

Flera liknande incidenter har sedan augusti rapporterats, men lyckligtvis har inga ytterligare dödsoffer tillkommit.

Två personer grips

Tisdagen den 27:e december var det dags igen. Denna gång på E45 vid Ålborg. På eftermiddagen kastades stora grenar ner på motorvägen som träffade en bilist. Tack vare vittnen kunde polisen gripa två misstänkta män.