DELA

Bydalsfjällen i Jämtland är ett lugnare alternativ till trängseln i Åre, Idre och Stöten. Med det sagt är varken pister eller service sämre – Möjligen något personligare. Bydalsfjällen erbjuder flera boende och 55 nedfarter i ett av Sveriges mest snösäkra områden.

Bydalsfjällen-2
Ingen trängsel i backen denna dag

Anläggningar i Bydalsfjällen ligger runt 8 mil från Åre och cirka en timmes bilfärd från Östersund. Detta gör området, som dessutom är lugnare än andra skidorter, till ett populärt tillhåll för Östersundsbor. Humana priser och fokus på skidåkning är saker som lockar.

Bydalsfjällen-3
Uppe på kalfjället är klimatet mer ogästvänligt

Bydalen är förvisso inget okänt område. De första anpassningen till turism började redan på slutet av 1800-talet. På 1930-talet startades också Sveriges första skidskola.

Restaurangbyggnaden i Gräftåvallen
Restaurangbyggnaden i Gräftåvallen

Liftarna är än så länge släpliftar, men nya liftar planeras. För den med miljösamvete kan nämnas att alla anläggningar drivs av eget vindkraftverk.

Hyra av skoter
Hyra av skoter

Camping, pensionat, lägenheter, privathus och stugby är tillgängliga boendealternativ. Lugnast är tempot i Gräftåvallen med bra barnbacke och en familjär restaurang som serverar bra husmanskost.

Delar av Bydalsfjällen på håll, riktning Gräftåvallen
Delar av Bydalsfjällen på håll, riktning Gräftåvallen

Dagspass i Bydalsfjällen kostar 320 kr. I Gräftåvallen kommer du undan med 180 kr och barn under 8 år med hjälm gratis.

Vidare info finns på den officiella sidan.