DELA

Många svenskar kliver av båten i Sassnitz om de åker från Trelleborg. Shoppingmöjligheterna för öl, vin och sprit är här något mer begränsade än i Puttgarden, men det ska inte vara några problem.

Skillnaden mot Puttgarden är att Puttgarden är utformat som en destination dit man åker för att göra sina inköp, och sedan åka tillbaka. I Sassnitz märks det att det är mer genomfartstrafik. Så har man enbart shopping på ”to-do-listan” så är Puttgarden ett bättre alternativ, alla dagar i veckan.

Precis som i Puttgarden har Scandlines en bordershop här. Utbudet är lite mindre, men fullt tillräckligt för de flesta. De flesta handlar här.

Scandlines shop ligger direkt i hamnen. Du ser den både när du kör av och på båten.

Har du inte så bråttom kan du istället åka mot Bergen eller Stralsund, som dessutom är mycket trevliga städer, om du känner för att turista.

I Bergen finns butikskedjorna Real och Familia. Real bör du besöka om du söker en välsorterad butik för starksprit och vin.

Kör du en vidare en bit inåt Rügen (ön som Sassnitz ligger på) ska du hålla utkik efter skyltar med ”Getränkemarkt”. Det är som supermarkets fast med enbart dryck och är oftast det mest prisvärda alternativet med generösa öppettider.