DELA

CITTI, Easymarked, Scan-Markt och Scandinavian Stop and Shop är några av alla butiker som säljer billiga alkoholdrycker i Rostock. Shopping i Rostock är aldrig svårt.

Alkoholbutiker är relativt lätta att hitta då reklamen syns överallt när man kör av färjan från Sverige.

Den första du kommer se är troligtvis Scandlines bordershop. Det finns givetvis det mesta, men kör någon kilometer till på Autobahn så är utbudet genast mycket större.

Scan-Markt har ryktet om sig att vara billigast och billigaste whiskyn går att få för runt 60 kronor.

I din hand har du nu ett kvitto. Detta är exportdeklarationen och lämnas i kassan i samband med betalning.
I din hand har du nu ett kvitto. Detta är exportdeklarationen och lämnas i kassan i samband med betalning.

Precis som i övriga Tyskland tillkommer pant, vilket går att slippa i vissa bordershops butiker genom att fylla i en exportsedel, som intygar att man ska föra ut alkoholen ur Tyskland.

I Rostock och och övriga Tyskland får inte butikerna vara öppna på söndagar förutom tre gånger per år, så se till att inte komma på en söndag.

Om du är sugen på att besöka mer varierande butiker ska du i Rostock titta efter köpcentret Hansecenter som ligger precis vid motorväg A19 som du hamnar på efter att ha kört av båten. Där finns flera stora matbutiker etablerade såsom Kaufland och Aldi.

Som nämnt i tidigare artiklar kan dessa vara billigare än de renodlade alkoholbutikerna och bordershopparna. Har du inte tid att åka till Hansecenter behöver du ändå inte sörja. Enbart i Rostock finns det 14 Netto-butiker med bra och billig alkohol, och på Netto hittar du lätt en box vin med tre liter för 45 kronor.

Om hur man handlar på Scandlines bordershop i Rostock kan du läsa här.