DELA

Rügen är inte bara Tysklands största ö, utan även en av de vackraste! Som turist på Rügen får du uppleva charmiga småstäder, kilometerlånga sandstränder och bedårande natur.

Rugen-sandstrand-full-hdDe flesta från Sverige anländer till Rügen med båten från Trelleborg. Den lägger till i Sassnitz som också är en av de större orterna på ön. Sassnitz i sig är förutom Scandlines bordershop inte Rügens största sevärdhet och därför fortsätter många sin färd vidare.

Kurorter

På ön finns flera klassiska kurorter. Dessa är Binz, Sellin, Baabe och Göhren och de ligger på rad längst med kusten. Många av husen har sekelskiftesstil med inspiration av medelhavet, men under DDR-tiden förföll många hus. Det finns möjlighet att vandra mellan orterna. Med anledningen av de flera mil långa strandremsorna, är det inga svårigheter att ordna boende vid havet. Enda undantaget är i så fall när semesterperioden i Tyskland börjar, som för oss är sensommar.

Natur

Utöver de fantastiska sandstränderna lockas människorna till bokskogar som täcker stora delar av ön. I nationalparken Jasmund väntar de fantastiska vita kalkstensklipporna som Rügen är så känt för.

Är det för stökigt på Rügen kan man åka färja den korta biten över till den intilliggande lilla ön Hiddensee. Här härskar lugnet och motorfordon för privat bruk är förbjudet.

Att göra på Rügen

Som sig bör på en semesterö är Rügen fullt av aktiviteter för stora och små. Exempel på detta är:

  • Klätterparker finns i Prora, Altefähr och Bergen
  • Färdas i 100 år gamla tågvagnar med ångloket Rasender Roland
  • Jaktslottet Granitz med dess panoramavy över hela ön
  • Stränder så klart! På stränderna finns dessutom utomhusteatrar, lekplatser och andra aktiviteter.

Boende

Här är det egentligen bara att välja och vraka bland hotell. Seehotel Binz therme utmärker sig genom att både ligga i anslutning till stranden samt vara byggt vid en gammal hälsobringande källa där vattnet alltid håller 34 grader. 1 natt kostar från 650 kronor och uppåt.