DELA

Snart blir det enklare och tydligare för resenärer med handbagage på Wizzair:s flighter. Det är ett välkommet förtydligande kring de många gånger otydliga bagageregler som omger lågprisflygbolagen.

Ändringen, som genomförs den 29:e oktober 2017, innebär att en väska i måtten 55x40x23 cm med en maxvikt på 10 kg får medföras ombord utan extra kostnad.

Med denna förändring innebär det att Wizzair endast har tre sorters bagage; handbagage (som ovan nämnt), incheckat bagage och liten väska utöver handbagage (ingår i Wizz priority).

Fram till 29/10 gäller fortfarande de gamla bagagereglerna. Det innebär att en väska upp till 42 X 32 X 25 CM är inkluderad i biljetten, men allt över det behöver debiteras som ”stort” handbagage. Den fria vikten på handbagage upphör också på angivet datum.

För den som bokat flyg innan 29:e oktober, men avresan sker efter det datumet, samt betalat för ”stort handbagage” kommer att få pengarna tillbaka på sitt Wizz-konto. Dessutom erbjuds ytterligare 20% i ”extrabonus” på grund av regeländringen.

Exempel: Har du betalat 100kr för ”stort handbagage” får du 100 kr (avgiften) + 20 kr (bonus) = 120 kr tillbaka.