DELA

Prag är ett populärt resmål och den vackra huvudstaden vid Moldau har återfått sin forna glans. Tjeckiens huvudstad har idag byggnader som representerar alla stilarter och bland svenskar är det vanligt med en weekendresa till Prag. Dessa sevärdheter får du inte missa.

5Vituskatedralen

Belägen precis vid Pragborgen hittar vi Vituskatedralen. Katedralen är ett fantastiskt exempel på gotisk arkitektur och är daterad till 1344. Katedralens högsta torn är 96,5 meter högt och med tanke på byggnadsåret så är det svårt att inte bli imponerad.

4Pragborgen

Vid Pragborgen bor presidenten och här händer alltid något. Pragborgen är sammanbyggd med Vituskatedralen och ligger på en höjd som ger fantastisk utsikt över hela staden. Vaktavlösningen är ett populärt inslag och samlar stora mängder turister.

3Torget i Prags gamla stan

Navet i det historiska Prag med flera av de mest kända byggnaderna inom synhåll. Gamla stans stadshus har ett torn som man kan gå upp i. Härifrån får man den perfekta panoramavyn över gamla stan.

2Astronomiska uret i Prag

Ett av världens mest kända urverk finns i Prag. Här gäller det att ha vassa armbågar om man ska se något. Varje timme tittar 4 figurer ut från uret, och då blir det stor trängsel framför.
Uret är ett astronomiskt ur som användes under medeltiden användes bland annat för se solens läge. Uret i Prag är byggt på 1400-talet och ligger vid torget i gamla stan, vid den södra sidan på Prags rådhus.

1Karlsbron

Prags kändaste sevärdhet är utan tvekan Karlsbron. Karlsbron är en fantastisk utsmyckad över floden Moldau och började byggas 1357. Murbruket ska innehålla ägg från bondgårdar runt om Prag, för att på så sätt öka hållfastheten. Detta på order från den dåvarande kungen. Under historien har hårda strider utkämpats på bron.

Mer läsning om Prag

Billig shopping på största marknaden i Prag

Parkera bilen säkert i Prag