DELA

Denna gång besöker vi Andel’s Hotel i Berlin och sätter betyg.

Andel’s hotel ligger i Östberlin, men ger ett mycket modernt intryck, med designade rum, miljömedvetenhet och 557 rum.

Ta sig hit

Andel’s hotel ligger vid den stora avenyn Landsberger Allee, och är enkelt att nå med bil. Från Berliner Ring är det bara raka vägen.

Det underjordiska garaget nås med hiss.
Det underjordiska garaget nås med hiss.

 

Dessutom har hotellet ett suveränt underjordiskt garage precis under hotellet som är väl värt de 15€ det kostar per dygn.

Landsberger Allee
Spårvagnshållplatsen direkt i anslutning till hotellet.

 

 

 

 

Med kollektivtrafik är det heller inga problem att nå hotellet. 250 meter från Andel’s Hotel Berlin ligger spårvagnsstationen Landsberger Allee. Med den är det bara 6 hållplatser till Alexanderplatz. Och på vägen finns möjlighet att byta till många andra färdmedel beroende på vart man ska.

Reception

Receptionen och lobbyn.
Receptionen och lobbyn.

 

Receptionens yta är gigantisk. Ingen risk för trängsel varken på golvet eller framme vid inchecknings-disken. Personalen vid disken ger ett opersonligt intryck som det brukar vara på hotell i liknande storlek. Incheckningen går snabbt. Parkeringen betalas separat i automat nere i garaget om man så vill.

 

Rummen

Andel's Hotel BerlinAndel's Hotel BerlinRummen är de som profilerar Andel’s Hotel bäst. Designen är skarpa kanter, men lugna färger, ganska mörke, med ibland en färgklick mitt i. Stilrent och till viss del minimalistiskt, utan att för den delen känna sterilt. Rummen har bra täckning för Wifi som ingår i rumspriset.

Andel's Hotel Berlin

 

 

Utsikten är antingen mot gatan eller mot innergården som är en kvadrat i mitten av hotellet.

 

 

 

Städningen är väl godkänd, och troligen är rummen även designade efter att vara lättstädade. Bra ljudisolerat och luftkonditionering.

 

 

Badrum

Andel's Hotel Berlin

 

 

Sterilt med stora ytor. Mycket glas. Både badkar och dusch. Inget att anmärka på.

 

 

Frukost

Andel's Hotel Berlin

 

Standardfrukost efter vad man kan räkna med på fyrstjärniga hotell. Ganska välsorterat sortiment av kaffebröd.

 

 

Skybar

Utsikt från skybaren.
Utsikt från skybaren.

 

Det går att få en bra vy över östra Berlin från hotellets skybar. Priserna på drycker är jämförbara med svenska priset, det vill säga ganska dyrt för att vara i Tyskland.

 

 

 

Restaurang

Vi provade den italienska restaurangen på hotellet. Där tog vi en huvudrätt. Det som serverades var inte mycket mer än två ruccolablad och några pastabitar. Ingen kan bli mätt på att bara ta en huvudrätt här.

Summering

Om man vill ha en standard motsvarande ett fyrstjärnigt hotell är Andels Hotel Berlin ett prisvärt alternativ. Det är ett stort hotell med 557 rum, och har därför även ett stort utbud av restauranger, affär och annan service. Hotellet är relativt centralt och med taxi eller spårvagn är man inte i absoluta centrum på nolltid. Väljer du ett trestjärnigt hotell skiljer det runt 200 kronor per natt. När vi besökte hotellet kostade det ungefär 600 kronor per natt inklusive frukost och Wifi.

Andel’s Hotel Berlin – Webbsida

KONTROLLERA ÖVERSIKT
Andel's Hotel Berlin
DELA
Föregående artikelPå promenad i Praga Warszawa
Nästa artikelVar ligger Europas centrum?