DELA

Köpenhamn är ett populärt resmål för många svenskar. Den geografiska närheten och gemytliga stämningen bidrar till stadens popularitet. Vanligast är det med weekendresor, och då vill man ofta se så mycket som möjligt. Här kommer 5 tips på sevärdheter i Köpenhamn. 

5Häng en stund på Rådhusplatsen

Del av Rådhusplatsen

Rådhusplatsen är Köpenhamns hjärta och här är det alltid liv och rörelse dygnet runt. Köpenhamns kändaste gata Ströget korsar Rådhusplatsen, så passa på att stanna till här och insup atmosfären. Det pågår alltid något.

4Trängs vid den lille havfrue

Den lille havsfruen

Sjöjungfrun som har blivit Köpenhamns populäraste turistmål efter Tivoli. Här är det alltid trängsel för att bli fotad framför statyn efter H.C Andersens saga. Ligger ett stenkast från Nyhamn, och vassa armbågar är att rekommendera.

3Christiania

Ingången till Christiania

Christiania behöver nog ingen närmare presentation. Känt för drogliberalism och alternativa livsstilar. Ta en promenad och se hur kreativiteten har gestaltat sig. Christianshavn är närmaste tunnelbanestation. Ingen fara att befinna sig här dagtid, men kvällstid förekommer en del drogpåverkade människor.

2Köpenhamn från vattnet

I Köpenhamn är det aldrig långt till vattnet, och därför ses staden bäst från en båt. Från Nyhavn avgår flera guidade båtturer. Cirka 90 kronor kostar en rundtur.

1Åk tunnelbana utan förare

Längst fram i tunnelbanetåget

Köpenhamn har en mycket modern tunnelbana. Den kanske inte är den mest utbyggda, men istället är tågen helt automatiska utan förare. Bland barnfamiljer är det populärt att sitta längst fram i tåget, som bilden ovan visar.