DELA

[vc_message color=”alert-info” message_box_style=”solid-icon” style=”rounded” message_box_color=”alert-info” icon_type=”pixelicons” icon_fontawesome=”fa fa-info-circle” icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-dial” icon_typicons=”typcn typcn-adjust-brightness” icon_entypo=”entypo-icon entypo-icon-note” icon_linecons=”vc_li vc_li-heart” icon_pixelicons=”vc_pixel_icon vc_pixel_icon-info”]

Vad lär vi oss här?

Här lär du dig grunderna om fasta odds på trav.[/vc_message]

Travsport i Sverige är stort, nästan störst i Europa. Bara Frankrike har fler travlopp än Sverige. Här redogörs hur man ska tänka när det kommer till fasta odds.

Av Europas länder är det 20 som sysslar med travsport. Numera erbjuder även de stora internationella spelbolagen fasta odds på trav, och det är verkligen värt att prova!

Fasta odds har högre återbetalningsprocent

Travsporten har länge varit förknippad med ren vadslagning, men på senare år har fasta odds blivit allt vanligare. Nu är det är något som de flesta spelbolag erbjuder. Flera olika spelsätt på hästar förekommer, men här kommer vi fokusera på fasta odds.

Unibet har försökt att att profilera sig som en stor aktör när det gäller fasta odds på trav, men fler och fler hakar på trenden däribland Bet365. Bet365 säger sig ha störst kvantitet. Expekt har dagligen fasta odds både på lunchtravet och kvällstravet.

Utbudet av spel ökar med tiden. Fördelen med fasta odds är att de inte påverkas av mängden spelare som satsar på samma alternativ.

Oddsen och dess utdelning bestäms av spelbolagens oddssättare. Om till exempel hästen du satsat på är framgångsrik, så påverkas ändå inte dina fasta odds, vilket uppskattas av spelare som vill planera och prova olika strategier.

Skillnaden mot ATG och de privata spelbolagen är att ATG saknar möjligheten till fasta odds. ATG har heller inga planer på att införa det.

Hur ska man resonera när det gäller fasta odds? Kontrollerar du oddsen flera gånger på en vecka så kommer du troligen upptäcka att de ändras, så det gäller att ha is i magen, men samtidigt inte vara rädd att slå till när du tror att oddset är som mest fördelaktigt. Man ska också tänka en extra gång på att oddsen är satta av professionella oddssättare, och således finns det både guldkorn och stolpskott bland oddsen.

trav-2

Guldkornen bland oddsen hittar man genom att vara påläst och inse att visa odds kan vara felaktigt satta, och där gäller det att vara snabb – spelbolagen rättar ofta fasta odds ganska omgående.

När det gäller fasta odds är det enkelt att jämföra de olika spelbolagens sättning på oddsen. Fasta odds på trav kan även förekomma under namnen multibet och 1bet.

Lycka till med att hitta dina fasta favoriter!