DELA

Visst är det lättare att hitta guldkorn på sommaren, men det finns faktiskt en del saker som är positivt med hösten. Detta är vad du kan hämta kraft från när dagarna är regniga och mörka.

6Nya säsonger av TV-serier

Sommarens repriser är över och nu väntar nya säsonger av populära serier. En filt, värmeljusen du bunkrat upp och ett nytt avsnitt sätter guldkant på kvällen.

5Motion i skogen

Att springa på hösten ger bara fördelar. Skogen är full av färger, den friska kyliga luften piggar upp och du slipper mygg och andra insekter som kan vara besvärliga på sommaren.

4Billiga resor

Wien på hösten

Nu är sommarens resekommers över sedan länge och flygbolagen gör sitt bästa för att locka passagerare. För en billig peng kommer du iväg på en weekendresa till en europeisk metropol. Tänk också på att hösten är mildare och kommer senare i större delen av Europa.

3Slipp vikthetsen

Under hösten är det enkelt att dölja extrakilona med stickade tröjor. Nu väntar en tid med mycket fika och julgodis för att sedan ta nya tag till våren.

2Ät en riktig kakbuffé

Alla blir glada av socker och då kan det inte vara mer än rätt på hösten. Det finns några slott som erbjuder kakbufféer. Ett av dessa är Taxinge slott som har norra Europas största kakbuffé, där dock priset dock avgörs av hur mycket du lägger på tallriken. Taxinge ligger i Nykvarn, söder om Stockholm.

1Se det lilla

Försök också se småsakerna så som att gräset slipper klippas, vädret kan ge en anledning till att vara inne osv. Se till att få solljus och komplettera med D-vitamintillskott för att lagra upp till vintern.