DELA

I januari när jag skrev inlägget om hur man gör en riktigt god Pajala Sunrise hade jag aldrig förväntat mig vilken extrem succé på Facebook inlägget skulle göra.

De senaste dagarna har nästan 16.000 besökare per dag surfat in på Europaidag.se och intresserat sig för en svalkande Pajala Sunrise. Över 8400 personer har klickat på ”Gilla”. Jättestort tack till ALLA!

Pajala Sunrise-2

Historien bakom bilderna

När jag tog bilderna på våra läskande Pajala Sunrise hade min norrländske vän från Karesuando länge pratat om den lokala dryckeskulturen, som han framhävde som den bästa. Han fick därför chansen att visa vad den går för under en helg i Hälsingland. Hälsingland benämnde han för övrigt som Skåne.

Sagt och gjort fick han sköta utfodringen av kompisgänget. Till förrätt gavs instruktioner på hur man gör sin egen Pajala Sunrise (här).

Till huvudrätt blev det den matiga drinken ”Karesuando on the Rocks”. I detta skede förstod jag varför det var så viktigt att värma upp med en Pajala Sunrise till förrätt. 

”Karesuando on the Rocks” kommer du nämligen bli rejält mätt av, och någon efterrätt kommer ingen vara kapabel att äta i alla fall.

Över dessa vidder började våra ögon se dubbelt
Över dessa vidder började våra ögon se dubbelt
”Karesuando on the Rocks” behöver ingen fungerande motorik för att tillredas. Varje dryckeskompis får en hel falukorvsring runt halsen, och spriten hälls upp i vanliga dricksglas från IKEA eller någon loppis. Glaset sveps och efteråt kan man gnaga i sig den råa falukorvsringen utan att använda händerna. Liggandes, sittandes och ståendes går bra.

Rejält full i magen på båda sätten blir således resultatet. Några bilder tog jag dessvärre inte efter förrätten som var så högtidlig.

Det är tur att det är långt till Norrland från södra Sverige. Trots att jag själv har norrländskt påbrå skulle jag aldrig orka att jobba heltid under veckorna för att sedan umgås på ovanstående sätt om helgerna 🙂 Någon gång per år får räcka! Då har man dessutom tid för längtan…

På återseende!

PS. Visa gärna bilder på hur din Pajala Sunrise blev i Facebook-chatten nedan.