DELA

Världens dyraste öl är inte bara dyr att köpa utan även svår att få tag på.

Här är de öl-sorter som kvalificerat sig. Listans innehåll baseras på information från år 2014.

  • På Systembolaget säljs Samuel Adams Utopias för 1150kr (kanske inte just nu i skrivandets stund). Alkoholhalten ligger på 27%.
  • Något som inte säljs på Systembolaget är smältvatten från Arktis som man sedan bryggt öl på och döpt till Antarctic Nail Ale. 30 flaskor fanns tillgängliga, och vinsten gick till välgörande ändamål via en aktion. Några kvalitéer gjordes väl knappast ölen berömd för, men första flaskan såldes för 5300 kronor och flaska nummer två gick för 12500 kronor.
  • The End of History har en prislapp på 5700 kronor och med en alkoholhalt på 55% så är den med råge starkast. Bryggeriet bakom är skotska Brewdog och ölen är smaksatt med enbär och nässlor från de skotska högländerna. Själva flaskan lämpar sig nog inte för veganer då den levereras insydd i en ekorre, hare eller hermelin.
  • Någon svensk öl utmärker sig inte på att vara dyrast, men den dyraste svenska ölen får ändå vara med på denna lista. Ace of Spades, art nr 11122-03 som för närvarande har tagit en paus från Systembolagets sökbara sortiment, då endast 500 flaskor tilldelades Systembolaget (lika många tilldelades restauranger). Med Ace of Spades bjuds vi på en 33cl flaska för 179 kronor med en volymprocent på 18,5%.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here