DELA

En Jägermeister och -18 grader…i alla fall om företaget bakom reklamen för den berömda likören får välja.

Och visst stämmer det. Jägermeister ska serveras kall, riktigt kall. Det är inga problem att stoppa in flaskan i frysen över natten då den ändå inte fryser – den påstås bara bli godare.

Jägermeister är en tysk likör som innehåller inte mindre en 56 hemliga örter, som ska ge ”jägern” sin framgångsrika smak. Mast-Jägermeister AG heter företaget bakom drycken, och den tillverkas sedan länge i staden Wolfenbüttel i Tyskland. Jägermeister har en styrka på 35 procent, och går på export till stora delar av världen.

Flaskorna är alltid mörkgröna och säljs i varierande storlekar. I Sverige på Systembolaget går det att hitta storlekar på 35 centiliter och 70 centiliter. Dessutom finns det paket med ett antal mindre flaskor. Den stora flaskan ligger i Sverige på cirka 250kr, men på en bordershop i Tyskland bör den vara din för 100-130 kronor.

På bordershoppen i Tyskland kommer du även att hitta massa plagiat på Jägermeister, som säljs för 50 kronor och uppåt. De heter oftast något i stil med ”Kräuterlikör”, och är av varierande kvalité, men en gemensam nämnare för dessa är att de brukar smaka på tok för mycket socker.

Jägermeister betyder på tyska ”jägarmästare”, och började säljas för första gången 1934. I korta drag så tillverkas Jägermeister genom att alla örter blandas samman med alkohol och vatten där det får ligga till sig i 2-3 dagar. Därefter filtreras vätskan och läggs i trätunnor i cirka ett år. När ett år har gått så tillsätter man socker och karamell innan det buteljeras och fraktas ut till butikerna.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here