DELA

Allas ständiga fråga är vilken som är den billigaste bordershopen i Burg och Puttgarden. Europa idag har pratat med lastbilschauffören Sigvard.

Vi har pratat med lastbilschauffören Sigvard Brandt från Skänninge som vill ge läsarna sitt eget bästa tips kring dryckesinköp i Puttgarden.

Sigvard Brandt som kört lastbil mellan Sverige och Tyskland i tjugo år har en gedigen erfarenhet av de olika alkoholbutikerna kring Puttgarden och Burg, som han själv uttrycker det, ”har vuxit upp som svampar ur jorden”. Minst en gång i veckan passerar han Puttgarden och då passar han på att göra helgens inköp.

Brandt menar att tidigare var det av stor vikt att välja butik efter vad man skulle köpa. Gällde det till exempel vin så fanns det bara en butik som var billigast, och skulle man handla öl till festen så fick man bege sig till en annan.

Enligt Brandt har det nu ändrats, och butikerna har ett ganska likvärdigt sortiment. I Puttgarden och Burg så har alla butiker numera välkända ölsorter såsom Heineken och Norrlands Guld. Självklart finns den inhemska tyska ölen representerad, men generellt har butikerna en skandinavisk inriktning för att passa den stora kundgruppen  – skandinaver.

Räkna med att det är stående erbjudanden på 3 flak av till exempel Norrlands Guld Export, Harboe Guld eller Slots Guld, oftast 159 DKK/3 plattor.

Inte svårt att hitta
Inte svårt att hitta

Angebot är ett ord att hålla utkik

Angebot är ett ord att hålla utkik efter

efter på vägarna kring Puttgarden och Burg. Är du inte ute efter just en speciell sprit, vin- eller ölsort så lönar det sig oftast att uppmärksamma butikernas erbjudanden.

Angebot betyder just erbjudande.

Vi frågar Sigvard Brandt om vilken butik som han anser vara billigast. Svaret dröjer inte många sekunder…

– Scanbolaget, svarar han.

Varför just Scanbolaget i Burg?

– Så är det bara. Någon måste ju vara störst, fortsätter Sigvard.

– Om jag får ge mitt personliga shoppingtips så rikta in dig på Scanbolaget och Sky i Burg. Scanbolaget är enbart alkoholinriktat medan Sky är ett stort varuhus, som också har en stor alkoholavdelning. Kolla efter Angebot (erbjudande) på Sky, då är det ofta riktigt billigt, medan de varor som saknar Angebot för tillfället i stort sett alltid är billigast på Scanbolaget.

Vi tackar Sigvard Brandt, och önskar honom lycka till på vägarna!