Hem Besvarade frågor Trångt på Tysklandsbåtarna?

Trångt på Tysklandsbåtarna?

DELA

Jag och min man har precis köpt en ny bil och i sommar vill vi åka ner på kontinenten. Vi har hört från bekanta att det kan vara väldigt trångt på båtarna till Tyskland. Jag undrar därför om det är stor risk för att få bucklor på dörrarna?

/Helen


Hej Helen,

Det stämmer att det kan vara trångt på båtarna till Tyskland. I semestertider får man även räkna ett ganska hektiskt tempo när man kör på båtarna. Överlag så gör personalen på bildäck ett bra jobb och dirigerar fordonen till rätt körbana.

Ibland upplever jag att vissa fordon inte håller sig i mitten av sin fil vilket ibland gör det så trångt att vissa dörrar inte kan öppnas och man helt enkelt får hoppa ut på andra sidan av bilen. Dröj er kvar vid bilen och håll tills de flesta gått upp från bildäck, så bör risken att upptäcka märken efter dörruppslag vara minimal.

Dessa problem anser jag vara värst på de korta sträckorna, det vill säga Rödby – Puttgarden och Gedser – Rostock. Färjorna som trafikerar Trelleborg – Sassnitz/Rostock/Travemünde har rymligare bildäck. Även alternativet Varberg – Grenå känns risken för dörruppslag mindre på.

Bästa hälsningar

Europaidag.se