Hem Besvarade frågor Cykla i Berlin? Teknik- och bilintresse, vad kan man se?

Cykla i Berlin? Teknik- och bilintresse, vad kan man se?

DELA

Vi är i Berlin några dagar i juli med vår teknik-, motor- och bilintresserade 15-årige son och hans likasinnade kompis. Tänkte också testa att cykla – gärna med guide – i Berlin. Har ni några tips?


För den teknikintresserade rekommenderas Sony Center vid Potsdamer Platz. Det är inte bara imponerande biosalonger utan ett helt center fullspäckat med den senaste tekniken från Sony. All information går att hitta här: http://www.sonycenter.de/en

För bilintresserade har Mercedes ett slags bilgalleri mitt i stan där de visar upp de senaste modellerna samt flera klassiker. Mitt emot ligger Bentlyes huvudkontor som även de har ett showroom i markplan. Adressen är  Unter den Linden 21.

Sedan finns det ett ganska unikt ställe som heter Classic Remise (Wiebestrasse 36 – 37). Det är beläget i en fd. spårvagnsdepå och här står extraordinära bilar som antingen är till salu eller väntar på renovering. Det är lite dåligt med smidiga förbindelser via kollektivtrafik, men en taxi från Berlins centralstation kostar cirka 12 euro. Ett besök här brukar ta ett par timmar, då det är mycket att se.

Eller så kan cykel, som du nämnde vara ett alternativ. Berlin är verkligen en cykelstad och det finns både bemannade  uthyrningskontor och lånecyklar vid stora stationer för kollektivtrafik. Att hyra från ett bemannat kontor brukar kosta runt 10 euro per cykel för en dagshyra.

Karta över uthyrningsställen samt guidade turer (för alla olika intressen) finns här: http://berlinandbike.com/

Hoppas ni får en bra resa!